WELKE ANTIFOULING HEEFT U NODIG?
Een boot die behandeld is met antifouling heeft aanwijsbaar minder last van aangehechte micro organismen. Zelfs de volkeren van eeuwen terug zagen er al het belang van in, zij hadden voorlopers van de huidige antifouling. Tegenwoordig heeft men verschillende soorten, waaronder het systeem Propspeed. De juiste keuze voor u is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: de vaarstijl, het vaargebied en natuurlijk ook de boot zelf.
Eén van de richtlijnen voor het kiezen van de juiste antifouling is: zachte voor langzaam varende schepen, harde voor schepen die meer dan 25 knopen varen of soms droogvallen. Op teflon basis is de derde versie, maar deze mag in Nederland niet worden gebruikt. De experts van Drimmelen Yacht Center helpen u de juiste te kiezen voor uw vaartuig.
WANNEER MOET DE ANTIFOULING AANGEBRACHT WORDEN?

De lente is de beste tijd om een antifouling aan te brengen. Liefst een paar dagen voordat uw boot weer het water ingaat. Het is belangrijk dat uw schip – voorafgaand aan de behandeling – geïnspecteerd wordt. In het bijzonder de eerder geverfde oppervlakken. Zijn er beschadigingen of laat de aangroeiwerende laag ergens los? Afhankelijk van de staat van de boot kan de behandeling bepaald worden.
Het is verstandig om hier een deskundig oog naar te laten kijken, zodat u niet alles voor niets laat doet. Drimmelen Yacht Center kan u hierbij helpen. Voorafgaand aan de behandeling moet de boot ook goed gereinigd worden. Eventueel moeten er plamuurwerkzaamheden worden toegepast. Soms is een bestaande verflaag zo verouderd dat verwijderen noodzakelijk is. Dit kan door stralen met grit. Ook voor deze werkzaamheden kunt u bij Drimmelen Yacht Center terecht. Als de huidige laag antifouling van de boot in een erg slechte conditie is, dan is het namelijk beter om eerst de hele verflaag te verwijderen.
EERST BESCHADIGINGEN BEHANDELEN
Beschadigde plekken moeten eerst behandeld worden voor er antifouling kan worden aangebracht. Dit kan met een complete refit of een plaatselijk herstel. Als er geen beschadigingen zijn, kan de antifouling laag gelijk overgeschilderd worden. Het is wel belangrijk om te weten welke soort antifouling laag er op de boot zit. De teflon versie kan sowieso niet overgeschilderd worden. Weet u het niet zeker of het een harde of zachte versie is? Ook hier kunnen onze deskundige medewerkers voor u naar kijken. Zij weten precies welke antifouling geschikt is en waar de plekken zitten die wat extra aandacht nodig hebben. Zij kunnen tevens reparaties uitvoeren aan uw houten, stalen, RVS of polyester boot.
Bij het Drimmelen Yacht Center kunt u natuurlijk niet alleen voor antifouling terecht. Eigenlijk voor alles wat belangrijk is om uw vaartuig in een goede staat te houden, zoals:
- Osmose behandeling en gelcoating (polyester schepen)
- Schilderen van de buitenhuid of inwendige ruimtes
- Complete onderwaterverfsystemen aanbrengen
- Tankcoatings voor fresh-, grey- en blackwater tanks
- Cleanen, polijsten en/of waxen
- Teakdekken onderhoud- en verniswerk
- Beurt motor
- Onderhoud of herstel van hydrauliek en elektra
Net zoals u willen wij graag dat uw boot in topconditie is. Zo kunt u weer een heel seizoen lang genieten van het vaarplezier. De antifouling behandeling zorgt er in ieder geval voor dat uw boot tijdens het varen minder te lijden heeft.
Uw onderwaterschip laten behandelen door onze specialisten?
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. De specialisten van Drimmelen Yacht Center staan u graag met raad en daad terzijde.